Exposició: Trencant estereotips “Majors”

19/04/2010
16/05/2010
Europa/Madrid

Exposició: Trencant estereotips “Majors”

Autors: Joan Subirana Queralt, Enrique Pérez Penedo, Associació Escriptors de Llums ELUA, Observatori Majors i Mitjos Universitat Permanent, Universitat d'Alacant.
Coordina: Concepción Bru Ronda
Organitzen: Universitat d'Alacant, Club Informació, Universitat Permanent.
Dates de l'Exposició: del 19 d'abril al 16 de maig de 2010.
Horari de visites: de dilluns a divendres de 17.30 a 21.30 hores; dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 hores.
Inauguració: 19 d'abril a les 20,00 h
Lloc:
Sala d'Exposicions Club INFORMACION
Av. Doctor Rico, 17
03000 - Alacant
Tel.: 965 98 90 90 -Fax: 965 98 91 07
http://www.clubinformacion.com
informacion.club@epi.es

 

CONFERÈNCIA INAUGURAL DE L'EXPOSICIÓ

Conferència Inaugural: "El comportament del consumidor major".
Ildefons Gran Esteban Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc,

Dilluns 19 abril a les 19,00 h en Club Informació

PRESENTACIÓ EXPOSICIÓ TRENCANT ESTEREOTIPS “MAJORS” 

Si volem conèixer quina imatge tenen de nosaltres els altres hem de preguntar-los i escoltar atentament les seues respostes, que seran com un reflex el nostre en diferents espills. Analitzant aquests “reflexos” podrem comprovar que la imatge percebuda pels altres és diferent de la qual nosaltres tenim de nosaltres mateixos. La percepció que els altres tenen de nosaltres, encara que no siga totalment del nostre grat, és un regal que ens fan, doncs si no disposàrem d'aqueixa retroalimentació, si ningú ens percebera, seria com si no existírem i açò seria encara molt pitjor. Si vols saber quina imatge projectes sobre un col·lectiu o sobre una persona, demana-li que et diga el que veu, accepta el que expose, reflexiona sobre el que t'expresse i, si no té res a veure amb “la teua realitat”, pregunta't que aquestes considerant malament. Som éssers socials i, com a tals, necessitem reconeixement, sentir-nos part de la societat, comentar i que es facen comentaris sobre nosaltres. Tenim una necessitat psicològica de donar i de ser útils, així com d'observar els resultats de les nostres pròpies accions.

Aquesta exposició pretén ser un espill on mirar-nos tots, els majors i joves, els que formem la societat del segle XXI i contribuir a eliminar estereotips i fomentar el “Diàleg entre Generacions”. Aquesta tasca de diàleg intergeneracional la iniciem a l'octubre de 2009, en el 10º Aniversari de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant, amb motiu del començament del curs acadèmic, i constitueix una acció que se situa dins de les activitats de l'Observatori Majors i Mitjans de comunicació de la Universitat Permanent, la meta de la qual, des dels seus inicis en 2007, és aproximar a la comunitat universitària i a tota la societat cap a les diverses realitats socials del col·lectiu de majors, igual que a les seues necessitats de reconeixement i integració.

L'Exposició comença per analitzar ¿COM ENS VEUEN? als majors els altres, i per a açò recorrem a dos grans artistes del dibuix i del còmic: Joan Subirana Queralt, amb la seua obra “JUBILATS EN ACCIÓ” i a Enrique Pérez Penedo, amb el recopilatori de la seua obra titulat “ENRIQUE I LES PERSONES MAJORS”. L'Observatori Majors i Mitjans de comunicació de la Universitat Permanent, sota la coordinació d'Irene Ramos, contribueix en la secció ANALITZANT COM ENS VEUEN I COM ENS VEIEM, a posar en relleu de manera quantitativa i qualitatiu com ens veu la societat a través dels mitjans de comunicació, estudiant la imatge que es projecta dels majors en la publicitat i en les sèries de televisió. Mitjançant una radiografia detallada, els investigadors, alumnes i alumnes de l'Observatori, tracten de cridar l'atenció sobre inèrcies i tendències del “màrqueting” i dels mitjans de comunicació. Una altra part de la mostra, centrada en ¿COM ENS VEIEM?, aporta una sèrie d'instantànies realitzades per integrants de l'Associació d'Escriptors de Llums (ELUA). En ella, els autors presenten amb els seus treballs l'altra faceta dels nostres majors en el seu moment a dia i, especialment, en la Universitat Permanent.

L'última secció, TRENCANT ESTEREOTIPS “MAJORS”, de la mà dels creatius del Taller d'Imatge de la UA Fernando Embid Fernández i Mariló Berenguer Ros, i dels propis protagonistes i investigadors de l'Observatori Majors i Mitjans de comunicació de la Universitat Permanent és una contribució, presentada en format audiovisual, a la ruptura d'aqueixa imatge que reflecteixen la societat i els mitjans de comunicació. És en definitiva una invitació, a conèixer als majors que formen part del projecte Universitat Permanent i en general a consolidar un diàleg entre generacions que eradique l'exclusió social per edat.

ORGANITZEN

 Vicerrectorado de Extensión Universitaria     Club Información

 

10 aniversario     Mayores y medios de comunicación


COL·LABOREN

 Vicerrectorado de extensión - Secretariado de cultura   Caja Mediterraneo

Asociación Alumnos Universidad Permanente              Escritores de Luces

Bancaixa