Els majors d'Alacant recuperen i conserven la seua història familiar en Internet

VEURE FOTOS DE L'ACTIVITAT

  • Participen en tallers presencials, en els quals aprenen a crear, administrar i utilitzar la seua pròpia web, i on cada participant podrà construir i preservar la història de la seua família.
  • Els alumnes construiran l'arbre genealògic de diverses generacions d'avantpassats.
  • `Detectius del Temps´ és un programa de formació per a persones majors en el qual els participants aprenen a utilitzar les eines de construcció genealògica que hi ha en la xarxa. Els assistents als tallers podran crear, administrar i utilitzar el seu propi espai familiar, on podran construir i preservar la història de la seua família. A més rebran les primeres nocions necessàries per a iniciar una recerca genealògica.

Programa Detectius del Temps

Data: 14 de novembre

Hora: 10,00 a 13,00 hores

Lloc: Universitat Permanent d'Alacant (c/ Ramón y Cajal, 4)

Persones majors d'Alacant participaran demà dijous en el primer taller formatiu del programa de genealogia digital `Detectius del Temps´, que la Fundació Vodafone Espanya, en col·laboració amb Unió Democràtica de Pensionistes, UDP i la Universitat Permanent d'Alacant.

`Detectius del Temps´ és un programa de formació per a persones majors en el qual els participants aprenen a utilitzar les eines de construcció genealògica que hi ha en la xarxa. Els assistents als tallers podran crear, administrar i utilitzar el seu propi espai familiar, on podran construir i preservar la història de la seua família. A més rebran les primeres nocions necessàries per a iniciar una recerca genealògica.

El lloc web creat i administrat per cada alumne constitueix un llegat de gran valor, que els més majors de la família podran compartir amb les altres generacions. Així, d'ara endavant, tots els membres que ho desitgen podran accedir al lloc de la família i veure com eren els seus avis, besavis o rebesavis, què feien i on van viure. Podent també incorporar informació sobre altres branques de l'arbre familiar.

El programa es desenvolupa en l'actualitat en les CCAA de Galícia, Astúries, Cantàbria, Euskadi, Navarra, La Rioja, Aragó, Catalunya, València, Murcia, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid i Extremadura amb més de 300 persones majors inscrites.

Per a Santiago Moreno, director de la Fundació Vodafone Espanya, “aquest programa és un pas més en el camí d'acostar les noves tecnologies a persones de totes les edats”. 

Segons Luis Martín Pindado, president Nacional de UDP, “l'ús d'una xarxa social i una eina digital propicia l'acostament dels més majors a l'entorn digital, així com estimula els desitjos de formació. En el procés es produeix una recuperació important de dades, materials i informació sobre la memòria històrica familiar. Com a impulsors de la iniciativa els més majors de la família recuperen el seu paper de referents històrics i membres valuosos de l'estructura social”.

Unió Democràtica de Pensionistes

La UDP és la primera organització de majors del país, amb més de 2.500 associacions a Espanya, Europa i Llatinoamèrica, que agrupen a més d'un milió cinc-cents mil socis. Des de fa 37 anys desenvolupa activitats en defensa dels interessos de les persones majors i en la promoció de l'envelliment actiu. Ostenta la vicepresidència del Consell Estatal de Persones Majors, i és membre del Consell de les Plataforma del Tercer Sector, de la Plataforma d'ONG’s d'Acció Social; de la Plataforma de Promoció de Voluntariat i del Fòrum Europeu sobre l'Envelliment Saludable, entre altres entitats.

Fundació Vodafone Espanya

La Fundació Vodafone Espanya  és una institució sense ànim de lucre que contribueix a l'impuls de la innovació i la utilització de les TIC per a millorar la qualitat de vida de les persones i, especialment dels col·lectius vulnerables. Participa en projectes d'innovació tecnològica nacionals i europeus, dirigits a investigar noves aplicacions de les comunicacions mòbils que faciliten la vida a persones depenents, majors i malalts crònics. Promou diversos programes de formació amb diverses Universitats espanyoles dirigits a la recerca i l'excel·lència docent en les noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions. A més altres objectius, com són la difusió de les telecomunicacions en la societat a través de publicacions, cursos i seminaris.www.fundacionvodafone.es

Categoria: