Presentació

Logo Verso a Verso Pequeño

L'Aula poètica “Vers a vers” es remunta en els seus orígens al curs  2002-2003 en els Tallers d'Escriptura creativa de l'UPUA. Estava integrat per un grup d'amants de  la poesia reunits per a estudiar i analitzar als poetes i la seua obra, així com el recitat de poemes sota la direcció de la professora Emilia Gómez García.

L'any 2010, assumeix l'encàrrec de la Direcció de la Universitat Permanent de la preparació d'un recital com homenatge al poeta Miguel Hernández en el centenari del seu naixement. És un any d'intens i rigorós treball en el qual es va procedir a l'estudi, anàlisi i finalment la selecció de poemes de les diferents etapes del poeta. Es van oferir recitals que a més van ser acompanyats per diversos artistes i intèrprets musicals a Alacant: SEU, Paranimf, Saló de Graus de la Facultat de Dret, amb alumnes del “IES Cap de l'Horta” i en el Club Informació amb alumnes del “IES Miguel Hernández”. Vam estar també en diverses ciutats de la província: Villena, L’Alfás del Pi, Xixona i Moraira.

El 21 de Març del 2012 celebrem per primera vegada en la SEU el Dia Internacional de la Poesia, amb tal motiu es van incloure en el programa poemes en  castellà, anglès, francès, italià, romanès i català.

Aqueix mateix any 2012 es va celebrar el centenari de la publicació de “Campos de Castella” d'Antonio *Machado i en homenatge a la seua obra i al que ha significat en la Història de la Poesia espanyola es va decidir adoptar el nostre nom definitiu “Aula poètica Vers a  Vers” perquè al·ludeix i sintetitza molt bé la naturalesa del treball del grup, amb una expressió de ressonàncies *machadianas.

L'any 2014 és, sens dubte, un any crucial per a l'Aula poètica “Vers a Vers” La professora Emilia Gómez decideix deixar el grup que rep amb enorme sorpresa i tristesa la notícia. Un dels integrants, l'artista plàstic (autor del logotip del grup) i reconegut poeta José Luis Rico es fa càrrec del mateix com a coordinador. D'altra banda, aqueix mateix any tenim la sort i l'honor que se sume al nostre equip el Professor Antonio Mula que amb gran generositat s'encarrega des de llavors d'escriure i presentar ell mateix els recitals.

L'Aula poètica “Vers a vers” continua treballant setmanalment en l'estudi i recitat dels poemes, amb l'objectiu marcat de compartir amb els altre l'interès per la poesia, fixant-nos sobretot en els poetes contemporanis i actuals. Els recitals que continuem fent a Alacant i província segueixen una temàtica concreta que els dóna coherència, per exemple els dedicats a la dona (Veus d'Eva) o el de la història de la poesia (El poeta i el seu temps).

Al llarg d'aquests anys moltes han sigut les persones que han format part de l'Aula poètica “Vers a vers”. Alguns romanen des del principi, uns altres s'han anat per diverses raons, però continua havent-hi incorporacions que enriqueixen al grup amb la seua il·lusió i saber fer, tots junts continuem treballant.