1 d'Octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat

Fecha: 

dijous, 1 octubre, 2015 - 12:30 a 14:00

L'Observatori de Majors i Mitjans de comunicació de la UPUA (MAYMECO) celebrarà aquest dia amb un Programa de Ràdio especial. En col·laboració amb Radi Sant Vicent, en el marc del Programa matinal Sant Vicent Plaza que s'emet entre les 12:30 i les 14:00h, s'abordaran els objectius de l'Observatori amb els integrants del mateix i s'analitzarà el "El maltractament a les persones majors" amb la col·laboració del Metge especialista en Geriatria. Dr. Francisco Gómez Alonso.

Et convidem a escoltar el programa a través de la 95.2FM o bé la web www.radiosanvicente.com

EL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES D'EDAT

El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seua resolució 45/106 Document PDF, designa l'1° d'octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat, en seguiment a les iniciatives tals com el Pla d'Acció Internacional de Viena sobre l'Envelliment, aprovat per l'Assemblea Mundial sobre l'Envelliment celebrada en 1982 i recolzat, el mateix any, per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

En 1991, l'Assemblea General, en la seua resolució 46/91 Document PDF va adoptar els Principis de les Nacions Unides per a les Persones d'Edat.

En 2002, la Segona Assemblea Mundial sobre l'Envelliment va aprovar el Pla d'Acció Internacional de Madrid Documente PDF sobre l'Envelliment, per a respondre a les oportunitats i els desafiaments de l'envelliment de la població en el segle 21 i per a promoure el desenvolupament d'una societat per a totes les edats.

http://www.un.org/es/events/olderpersonsday/

Categoria: