Presentació

Alumnes voluntaris de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant, van engegar la "Incubadora de Valors", un projecte solidari en el seu més ampli sentit.

La Incubadora de Valors va nàixer a partir d'un grup de voluntaris majors de 50 anys "amb temps, bon humor i altes dosis de solidaritat", segons afirma José Luis Casal, un del seu promotors.

L'objectiu és dedicar aqueix temps del que la societat manca i compartir aqueix optimisme amb els qui en temps de crisi i falta de valors, més ho necessiten.

En anys anteriors es van engegar iniciatives com: aprenentatges col·laboratius unipersonals en matèria de noves tecnologies a través del seu Club EuCoNet, i idiomes, per mitjà dels Seminaris Permanents de Converses en la Seu , la plataforma i moviment d'Alliberament de llibres en diferents punts de la Universitat i la ciutat d'Alacant, i en el curs 2011-2012 va començar la campanya periòdica de Pràctiques de Solidaritat i Recollida Mensual d'Aliments que es repetirà una vegada al mes durant els anys acadèmics.

La campanya, es va iniciar a l'octubre de 2011 i es va perllongar fins a juny de 2012, durant dita arreplegant durant aquest període i per al curs 2011-2012 més de 4.000 k d'aliments no peribles (pasta, llegums, arròs, llet, sucre i conserves…).

La destinació dels productes recopilats ho dirimeix el Banc d'Aliments que és qui s'encarrega de la recollida o la canalitza per mitjans d'associacions, ONGs o parròquies amb les quals col·labora.

La tasca de recollida d'aliments tant en la Seu Ciutat d'Alacant com en el Campus (Aulari III), la promouen entre 8-12 voluntaris amb l'ajuda de la UPUA i s'encarreguen de tot el procés: la recepció, la classificació i l'empaquetat. Animem a tot el que vulga a col·laborar, però per a açò sol·licitem l'estricte seguiment de la planificació realitzada per l'equip de voluntaris i relativa a dates, llocs, horaris de lliurament i tipus d'aliments que es poden donar.