Jornada d'Iniciació al Nordic Walking

Fecha: 

divendres, 15 maig, 2015 (Tot el dia)

Els alumnes de la UPUA desenvoluparan divendres que ve 15 de maig de 2015, una Jornada en el marc de la iniciativa de “Els Peripatéticos” una Jornada d'Iniciació a el “nordic walking”. La jornada organitzada per Regidoria d'esports i cultura de l'Ajuntament de L´Alfàs del Pí, es desenvoluparà en col·laboració amb l'Associació Nordic Walking de la Comunitat Valenciana.

La caminada nòrdica o marxa nòrdica o nordic walking és un esport de resistència i una forma d'exercici a l'aire lliure que consisteix a caminar amb l'ajuda de bastons similars als utilitzats en l'esquí.

La International Nordic Walking Federation-INWA, promou per a realitzar amb eficàcia aquest esport una metodologia de 10 passos. Aquesta tècnica es basa en els principis següents: caminar natural i correcte, postura i alineació del cos correcta, estabilitat central, ús actiu dels músculs de l'esquena i l'abdomen, ús adequat de la tècnica específica dels pals -tècnica similar a l'esquí de fons.

Els beneficis del Nordic Walking

Els beneficis que aporta la pràctica controlada i adequada del Nordic Walking, comparant-los amb la marxa clàssica sense bastons, són principalment:

  • Per a poder traure el màxim rendiment del Nordic Walking, cal saber aplicar correctament la seua tècnica. És important destacar que l'aprenentatge és molt ràpid i al seu torn la sensació de cansament que produeix la seua pràctica és molt baixa.
  • Exercita quasi el 90% dels músculs del cos en un mateix moviment, ja que s'utilitza tant el tren inferior com el superior, enfortint els braços, l'esquena i el coll, exercitant els músculs abdominals i pectorals.
  • Disminueix la pressió sobre les articulacions. Es redueix substancialment la pressió sobre turmells, genolls i maluc. El moviment és rítmic i acompassat, no existint impactes ni contactes bruscs amb el sòl. En baixada es redueix un 26% la pressió sobre els genolls.
  • En relació amb la marxa clàssica (sense bastons), millora la capacitat cardiovascular i la oxigenació:
  • El ritme del cor és 10/15 batecs per minut més alt. L'activitat cardiovascular equival a un augment mitjà d'un 13%, podent arribar fins a un 40%.
  • El consum d'oxigene és 4.5/5.5 ml/kg/min més alt, per tant el consum d'oxigen augmenta des d'un 20% fins a un 60%.
  • El consum de calories és un 20/25% (1.5/2.0 kcal/min) més alt, augmentant entre un 20 i un 40%, situant-se per sobre de les 410 calories/hora.
  • Augmenta del consum d'energia entre un 20 i un 46%, no donant sensació de cansament.
  • Contribueix a la prevenció de l'osteoporosi, ja que les vibracions que produeix el bastó de Nordic Walking en recolzar-se sobre el sòl generen una vibració molt saludable per a l'enfortiment dels ossos sense danyar les articulacions.
  • La sensació de satisfacció i benestar que produeix la seua pràctica és difícilment explicable. Cal provar-ho.

Categoria: